Hur man väljer bröllopstårta

brollopstarta
Aug 10 2011

Hur man väljer bröllopstårta

Inte bara en söt bröllopsupplevelse utan ett skulpturalt mästerverk. Bröllopstårtan är i fokus på varje bröllop, så låt vår guide hjälpa er hitta den perfekta tårtan för er stora dag.

Oftast beställer man tårtan från ett bageri, minst en vecka i förväg. Har ni anlitat en cateringfirma eller bokat festen på en herrgård eller dylikt så ingår ofta bröllopstårta i deras erbjudande.

Visst kan man baka sin bröllopstårta själv, men det är kanske inte någon bra idé eftersom den är väldigt komplicerad att göra. Enligt gammalt skrock anses det bringa olycka om bruden själv bakar bröllopstårtan. Även om man inte är skrockfull är det väl fel dag att utmana ödet.

Bröllopstårtor finns i alla former och storlekar. Det kan tyckas väldigt svårt att bestämma vilken typ ni ska välja till ert bröllop, men låt er ledas av er egen smak. Bestäm vilken smak ni vill ha och var säker på att designen av bröllopstårtan passar ert tema för bröllopet.

Storlek

Storleken på er bröllopstårta beror på hur många gäster ni har bjudit. Om ni har sett en bröllopstårta som ni tycker om, men den är större än ni behöver, fråga konditorn om möjligheten att använda attrapper för några nivåer.

Konditorn

Ni kan välja bröllopstårta beroende på den som tillverkar den. Kanske har ni fått några rekommendationer från era vänner. Detta försäkrar att ni börjar på en nivå där smak och presentation kommer att få er nöjda. Om ni inte har sett vad konditorn kan göra, be att få se bilder av de senaste skapelserna.

Smaktest

Låt er favoritsmak bestämma vilken smak och fyllning ni vill att er tårta ska ha. Be konditorn komma med förslag. Se till att att få ett smakprov innan ni bestämmer er. Se också till att smakprovet ser ut som det kommer att se ut på bröllopsdagen. Smörkräm, karamelldekorationer etc är ert val, så bara fråga konditorn vad som finns.

Säsong

Om ni har ett sommarbröllop, måste ni fråga proffsen vilka de bästa alternativen är. Ni kan behöva utesluta vissa dekorationer och glasyrer på grund av värme och fuktighet.

Typ av bröllop

Ert bröllopstema bör avspeglas i bröllopstårtan. Varför inte garnera tårtan i samma färg som bröllopsbuketten. Ni kan servera en bröllopstårta som är inspirerad av månaden som ni har ert bröllop. Om ni har ett sommarbröllop kan ni ha ett berg av minitårtor dekorerade i sommarens alla färger. Denna typ av ”bröllopstårta” har blivit ganska populär på senare år, då inga kladdiga uppskärningar behöver göras och portioneringen är mycket lättare.

Mat och Dryck, Middag