Hur man skriver ett bröllopstal

brollopstal
Aug 10 2011

Hur man skriver ett bröllopstal

Det är en stor ära att få skriva ett bröllopstal till någon nära dig, men du kanske känner att du inte kommer att klara uppgiften. Innan du börjar skriva det, ta reda på vad som krävs och du kommer att upptäcka att det inte är så svårt trots allt.

Om man vill hålla tal under bröllopsfesten, ska man anmäla detta till toastmastern. Om det framgår i inbjudan vem som är toastmaster , ska talen anmälas till denne i god tid. Annars brukar toastmastern ha en lista där man kan skriva upp sig när man kommer till bröllopet.

Gör en plan

Sitt ner och fundera på vad du vill säga. Liksom de flesta svåra uppgifterna, blir det lättare om man tar reda på vad som krävs. Gör en lista på viktiga punkter och använd en eller två av dessa. Använd din vänskap med bruden eller brudgummen som bas för ditt anförande. Ett annat enkelt sätt att skap ett bröllopstal är att börja med en rolig men lämplig berättelse om personen i fråga. Kom ihåg att inkludera ett tack till viktiga personer och avsluta med en hjärtfull skål.

Betstäm själva utformningen

Berätta om hur du känner bruden eller brudgummen och berätta om vilka känslor du har för dem som individer och som ett par. Det är viktigt att ge sitt tal en personlig ton och få det att låta som om du talar fritt ur hjärtat än att det blir alldels för formellt. Annars kan talet bli stelt och orden kännas obekväma att säga högt.

Skämt

Om du tänker lägga till lite skämt i ditt tal, se till att din värdighet är intakt efteråt, samt att det inte känns obekvämt för brud och brudgum.

Var kreativ

Om du vill ge ditt tal en extra knorr, kan du lägga till en sång eller dans eller t o m ett bildspel för att ge talet en ytterligare dimension. Om du väljer att lägga till en kreativ touch, se till att det passar prudparet.En dikt ger det också en trevlig dimension.

Var lugn

Stressa inte dig igenom ditt bröllopstal. Om du inte känner dig säker memorera ditt tal, och använd kort med stolpar. Försök att undivka att läsa från korten och försök att ha ett avslappnat kroppsspråk. Försök också att hålla bröllopstalet kort. Det är bättre att avsluta talet när gästerna vill höra mer, än att fortsätta så länge att de förlorar uppmärksamheten.

Skål

Det är brukligt att utbringa en skål för brudparet i slutet av talet – glöm inte det!

Festen, Gäster, Middag, Tal och Text