Hur man bevarar brudklänningen

bevara brudklanning
Aug 10 2011

Hur man bevarar brudklänningen

Du valde den perfekta bröllopsklänningen och nu är den full med fantastiska minnen av er bröllopsdag. Läs om hur du bäst bevarar din klänning, så att du kan njuta av den i många år framöver.

Bröllopsklänningen är ett riktigt sentimentalt objekt och betyder mycket för de flesta brudar. Oavsett om du har betalat en mindre förmögenhet för den eller om den gick vidare till dig från din mamma, förtjänar den din omsorg och uppmärksamhet, så att den kan bli beundrad och bevarad under många år.

Rengöring

Efter er vigsel kan din klänning behöva en professionell rengöring. Den kan också behöva mindre reparationer. Ta hand om detta så fort du kommer hem från din bröllopsresa eller du kanske kan be din Brudtärna att ta hand om det innan dess. Ju tidigare du får den professionellt rengjord – ju förr kan den läggas undan och inte riskera ytterligare skador.

Förvaring

Du har kanske plats i din garderob eller du kanske föredrar att lagra dina käder i en låda. Bestäm vad som är lämpligt för dig. Tänk på att om den hänger kommer du undvika att klänningen blir skrynklig. Syrafritt papper är perfekt för att täcka och skydda din klänning.

Du får absolut inte använda plast för att förvara brudklänningen. Inte heller får klänningen förvaras i en källare. Risken är stor att det bildas fukt och att det blir mögel på klänningen.

Metod

Om du lagrar din klänning i en låda, börja med att lägga nederkanten först med silkespapper mellan varje veck. Fyll insidan av livstycket och ärmarna med textil. Lägg på ett extra lager av textil överest innan du stänger locket. Om du hänger din klänning, köp en speciell hängare med stoppning och placera den i en tygväska i en sval och torr garderob.

Kontrollera klänningen

Kontrollera klänningen årligen, för att säkerställa att den fortfarande ser lika fräsch ut som den dagen du bar den. Njut av minnena och om du får några problem, ta profesionell hjälp.

Bruden, Brudklänning, Efter