Checklista vid bröllopsfotografering

brollopsfoto
Aug 10 2011

Checklista vid bröllopsfotografering

Vår checklista är en amatörbröllopsfotografs bästa vän. Om du funderar på att ställa din tjänster till förfogande för dina vänner eller familjen, så hittar du här tips och idéer för att hjälpa dig för att planera för alla eventualiteter.

Det finns några viktiga saker att komma ihåg, om du funderar på att ställa upp som fotograf för dina vänner eller familj. Det viktigaste är att vara förberedd, kontrollera din utrustning, ta med extra minneskort, extra batterier och vara förberedd med ett fullständigt schema för bröllopet.

Om du hellre vill fokusera på bröllopet och låta ett proffs fotografera så kan du ta en titt bland våra bröllopsfotografer på Bröllopssidan.

Fotolista

Även om du är en amatörfotograf kan du ta dig an arbetet med en professionell attityd. Ha ett möte med det blivande bröllopsparet och ställ så många frågor som du behöver för att känna dig säker på att du kommer att kunna göra ett bra jobb. Be dem att förse dig med en lista på de bilder de vill ha och hur de vill att de ska se ut. Gå igenom listan och bocka av varje punkt.

Besök platsen

Besök vigselplatsen och platsen för bröllopsfesten, för att få en bättre uppfattning om var du kan stå för att få de bästa bilderna. Besök dessa platser vid samma tidpunkt som när vigseln och bröllopsfesten sker, för att se var ljuset faller och för att få de bästa bilderna. Se även över utrymmen och områden utanför som kan ge dig den bästa bakgrunden.

Anpassa bilderna

Det hjälper att du känner paret så använd det till din fördel. Försök att ta bilder som verkligen förmedlar känslan från dagen. Barn som gömmer sig under borden, mormor som dansar med en av brudgummens män, något som fångar romantiken under dagen.

Uppträd lämpligt

Var inte rädd för att säga till gästerna var de kan stå för att få de bästa bilderna, men tänk på att inte bli påträngande. När du inte fotograferar, försök att smälta in och kom ihåg att stänga av ljudet på din kamera.

Foto och Video, Göra själv