Anlita en videofilmare till bröllop

videofilmare
Aug 11 2011

Anlita en videofilmare till bröllop

Vill ni ha en video från ert bröllop, som är autentisk och ett fantastiskt minne av er dag? Vi har sammanställt en lista på vad man ska känna till när man hyr en videofilmare. Från budget till tekniska detaljer.

Om ni vill fånga ert bröllop med mer än bara bilder, kan en videoinspelning av dagen vara idealisk. Men det är inte varje dag som du beställer en filmare, så ni måste veta var ni ska börja och hur man gör sitt val.

Erfarenhet och budget

Bestäm er budget för en inspelning av ert bröllop. När ni har gjort det kan ni börja leta på allvar. Det är värt att få rekommendationer genom familjer och vänner ni litar på. En viktig aspekt när ni har bestämt er budget, är vad ni betalar för. Så om er budget är väldigt liten, kan det kanske vara värt att fråga en vän eller en amatörentusiast som ni känner, för att ställa upp som videofilmare, som en tjänst till er.

Utrustning

När ni väljer filmare, be dem att informera er om vilken utrustning de planerar att använda. Hur många kameror, vilken inspelningshenhet och hur de planerar att så småningom redigera videon. Detta kommer att ge er sinnesfrid.

Stil

Innan ni bestämmer filmare, är det viktigt att förstå de olika stilar som finns, så ni vet vad ni ber om. Det finns tre huvudsakliga stilar. Den filmiska ”straight-cut” stilen som med bild efter bild skildar hela dagen. Den kräver lite redigering och är billigare än andra stilar. En dokumentär stil kräver att filmaren tar bilder av dagen och redigerar den i den slutliga filmen. En populär stil är att komma överens om längden på den färdiga videon, komma överens om vissa bilder och ge kameramannen möjlighet att bestämma över resten.

Extra

Bestäm om ni vill ha mer än bara en enkel bröllopsvideo. Ni vill kanske vara kreativa och lägga in foton av er genom åren som ett par eller intervjuer med era föräldrar. Kanske lockar idén att använda specialeffekter för att förbättra den färdiga videon. Fråga potentiella videofilmare vad de kan erbjuda.

Foto och Video