Anlita en fotograf till bröllop

brollopsfotograf
Aug 10 2011

Anlita en fotograf till bröllop

Letar ni efter de perfekta bröllopsfotona? Läs om hur du hittar rätt bröllopsfotograf. Var förberedd, ställ frågor och gör undersökningar. Dessa är bara några av sätten att säkerställa att ni får den bästa personen för jobbet.

Foton är så viktiga för ett bröllop. För att fånga er speciella dag är det viktigt att hitta och anlita en fotograf som levererar det ni exakt vill ha.

Föreställ er bröllopsdag

Innan ni hittar er fotograf, måste ni veta exakt vilka typer av foton som ni vill ha. Vill ni ha traditionella foton av bruden och brudgummen, bröllopsfesten och familjerna. Eller vill ni ha foton som fångar er bröllopsdag som en berättelse eller foton som är en blanding av både formella och mer spontana naturliga foton som visar vad som händer under dagen.

Budget

Bestäm er budget och börja sedan leta efter potentiella fotografer. Ett bra sätt är att fråga vänner för rekommendationer, söka på internet i ert område eller genom bröllopstidningar.

Intervju

Gör en kort lista med två eller tre potentiella fotografer och ordna en intervju med dem. Be att få se prov på deras tidigare bröllopsuppdrag. Det är också bra att fråga vilken utrustning de planerar att använda. Intervjun kommer också att vara ett bra tillfälle att få en uppfattning om deras personligthet, vilken kommer att spela en viktig roll i ert slutliga val.

Besluta om paketet

När ni har gjort ert val, slutför detaljerna i paketet. Se också till att ni får den fotograf som ni har förhandlat med. Se till att de är tydliga på antal timmar de förväntas arbeta och hur många prov och förstoringar ni har rätt till. Kontrollera också att ni har äganderätt till fotona efteråt och be dem också att skriva på om ni har rätt till retuschering som en del av priset.

Dolda kostnader och förseningar

Se till att få allt skriftligt. Begär också skriftligt på hur lång tid det tar att få prov, de utvalda bilderna och hur länge företaget kommer att hålla fast vid era negativ. En annan viktigt sak som inte bör förbises är hur hög avbokningsavgiften är.

Foto och Video