Tips för ett Billigt Bröllop

billigt bröllop

Billiga bröllop betyder inte at ni gör avkall på stil och känsla. Istället innebär det att bruden och brudgummen är smarta och använder sina pengar klokt. Använd er fantasi och ta hjälp av föräldrar och vänner. Arrangera ert drömbröllop utan att spendera en förmögenhet.

Det är viktigt att ha en planering och en budget att hålla. Börja planera ert bröllop i god tid. Är det för sent, blir det lätt paniklösningar som sällan blir billigt. Visst är det bättre att ha pengar över till hus, bil eller en fantastisk bröllopsresa!

Nedan följer några tips för ett sagolikt bröllop till en låg kostnad.

Inbjudningskort
Det finns gott om vackra inbjudningskort som är frestande att använda. För att spara pengar kan ni göra dem själva. Dekorera kort med en bild på er två, tillsammans med vackra spetsar, hjärtan, ringar, torkade blommor, etc och använd en kalligrafipenna och din bästa handstil. Använd t ex vackra romantiska vykort som inbjudningskort. Dekorera dem och lägg dem i ett kuvert.

Bröllopskläder
Brudklänningen är en tung kostnad i ett bröllop. Här kan ni verkligen spara pengar.

Sy din egen brudklänning, eller om du inte kan eller inte har tid kanske en släkting eller vän kan göra det. Det finns massor av mönster på marknaden och internet. Titta i brudtidningar och få tips. Gör en vanlig klänning så den blir bröllopsliknande, med hjälp av pärlor, guldtrådar, spetsar, strass etc. Du kan kanske ärva en klänning, som du kan göra ändringar på, så den passar ert bröllop. Ett trevligt alternativ är att använda din mors eller mormors brudklänning. Hitta nya, begagnade eller vintage klänningar på internet. Glöm inte möjligheten att hyra din bröllopsklänning.

Vigselringar
Enkla guldringar är minst kostsamma och mycket eleganta. Silverringar är moderna och billiga. Platinaringar är populära men är nästan dubbelt så dyra som de i vitguld. Ni tjänar extra pengar om ni köper ett set som innehåller förlovningsring, hennes och hans vigselring.

Byt ut diamanter till halvädelstenar.

Brudbuketter och blommor
Välj säsongens blommor. Be om råd i blomsteraffären. Välj er favoritblomma i er brudbukett. Brudbuketter är vackra om de stämmer överens med ert bröllopstema och era bröllopskläder. Ni kanske har rosor eller andra blommor i er trädgård! Plocka en bukett och knyt ett vackert band runt den. Använd endast en enda blomma, till exempel en Kalla Lilly som är otroligt vackert och elegant. Knyt en vacker rosett runt den. Hitta fler idéer på nätet.

Bröllopstårta
Gör er egen bröllopstårta tillsammans med mor och blivande svärmor. Det kommer förmodligen att vara en mycket trevlig upplevelse och ett minne för livet. Ni kan hitta idéer på nätet och i bröllopstidningar.

Nytt från Bloggen

Bröllopsmässor

Dags för Bröllopsmässor!

2014-01-16

9 st kommande bröllopsmässor under Januari och Februari!

Gunela och Bert-Åke bröllopsresa

Bröllopsresa till Mexico

2013-11-11

Läs om Gunela och Bert-Åkes bröllopsresa till Yucatánhalvön!

Gunela och Bert-Åke

Gunela och Bert-Åkes Bröllop

2013-11-04

Se bilder och läs om deras romantiska bröllop i Rom!

Drop-in på Skansen 2014

Drop-in på Skansen 2014

2013-09-27

För femte året i rad bjuder Skansen in till drop in-bröllop.

Viola och Jonathan

Viola och Jonathans Bröllop

2013-09-10

Se bilder från bröllopsdagen och läs om deras planering!

Visa alla blogginlägg

Experter på Bröllopssidan

  • Tårta
  • Foto
  • Tal
  • Tryck
  • Musik

Bröllopstårtor

Louise Öbrink från Chokladhuset har svarat på några av de vanligaste frågorna om Bröllopstårtor.


Fotografering

Fotograf Ozdeleau har svarat på några av de vanligaste frågorna på vad man ska tänka på inför sin bröllopsfotografering.


Bröllopstal

Talskrivaren Bengt Ivarsson har svarat på några av de vanligaste frågorna på vad man ska tänka på när man ska hålla tal på ett bröllop.


Trycksaker

Jenny Strandfors och Åsa Ericsson från Spira kortdesign har svarat på frågor om trycksaker.


Musik

Emma Salmon har svarat på några av de vanligaste frågorna om musiken till vigsel och fest.

next
prev

Utvalda Företag

Hedbergs Guld & Silver

På Hedbergs Guld finns allt du behöver inom guld, silver och diamanter - fast till ett lägre pris!

Ulfsunda Slott

Liksom i sagan är en fest på Ulfsunda Slott alldeles underbar.

Taltips

Hos Taltips kan du köpa färdigskrivna tal till bröllopet.

© Bröllopssidan 2004-2013