Marskalkernas Roll på Bröllop

marskalk bröllop

Marskalkens roll är viktig på ett bröllop. Ditt jobb är att se till att bröllopet går smidigt för brudgummen samt bidra till att lösa eventuella problem som kan uppstå – som kan kräva både praktiskt och emotionellt stöd.

Så du har blivit inbjuden att vara en marskalk, men vad innebär detta? I slutändan är du där för att stödja brudgummen och se till att hans dag förlöper utan problem. Hur stort engagemang du kommer att ha beror på bruden och brudgummen. Börja med att ställa frågor och ta reda på vad som förväntas av dig. Du kan förväntas organisera och samordna för gästerna under dagen, du kan få ett uppdrag som innebär att du ska hitta sex par av samma manschettknappar eller kanske du bara behövs för att konversera med brudens mor! Vad det än är, så behöver du veta det så tidigt som möjligt för att kunna förbereda dig. Se till att kommunikationsvägarna är öppna och sätt av behövlig planeringstid!

Var praktisk
Det bästa sättet att uppfylla din uppgifter är att praktiskt hjälpa brudgummen med att få saker klara inför den stora dagen. Sitt ner med brugummen och gå igenom tidsschemat av saker som behöver göras och ge honom möjlighet att delegera vissa jobb till dig. Se till att rollen passar dig. Om du bara känner dig bekväm med att hantera små detaljer, säg till, annars kan det gå fruktansvärt fel och du hamnar utanför din komfortzon, vilket kan få tråkiga följder.

Planera svensexan
Med hjälp av bestman och andra marskalker kan du planera svensexan för den blivande brudgummen. Se till att brudgummen kan säga adjö till ungkarlslivet på ett lämpligt sätt som inte kommer att kännas obehagligt för honom. En barrunda kan vara ett sätt, eller är det kanske bara alltför klichéartat. Varför inte åka på djuphavsfiske, lerduveskytte, vinprovning eller kanske en weekend resa till någon trevlig stad.

Hålla tal
Om du har blivit ombedd att hålla tal eller utbringa en skål på bröllopet behöver du verkligen sitta ner och planera vad du ska säga. Tänk på situationen, det kan tyckas som en bra idé att satsa på skratt, men det får inte bli plumt. Du vill inte att brudgummen ska återhämta sig från otrevliga skratt och obekväma blickar. Nyckeln till att lyckas med talet är att vara sann mot sin egen personliga stil. Om du inte är bekväm med att tala inför publik, håll talet kort, trevligt och med fokus på den lyckliga tilldragelsen.

Gör något speciellt
Försök att arrangera någonting speciellt för det lyckliga paret och lägg till någonting unikt på deras speciella dag. Fyrverkerier är ett bra sätt eller varför inte ordna med en sjungande serveringspersonal som ett roligt mellanspel.

Nytt från Bloggen

Bröllopsmässor

Dags för Bröllopsmässor!

2014-01-16

9 st kommande bröllopsmässor under Januari och Februari!

Gunela och Bert-Åke bröllopsresa

Bröllopsresa till Mexico

2013-11-11

Läs om Gunela och Bert-Åkes bröllopsresa till Yucatánhalvön!

Gunela och Bert-Åke

Gunela och Bert-Åkes Bröllop

2013-11-04

Se bilder och läs om deras romantiska bröllop i Rom!

Drop-in på Skansen 2014

Drop-in på Skansen 2014

2013-09-27

För femte året i rad bjuder Skansen in till drop in-bröllop.

Viola och Jonathan

Viola och Jonathans Bröllop

2013-09-10

Se bilder från bröllopsdagen och läs om deras planering!

Visa alla blogginlägg

Experter på Bröllopssidan

  • Tårta
  • Foto
  • Tal
  • Tryck
  • Musik

Bröllopstårtor

Louise Öbrink från Chokladhuset har svarat på några av de vanligaste frågorna om Bröllopstårtor.


Fotografering

Fotograf Ozdeleau har svarat på några av de vanligaste frågorna på vad man ska tänka på inför sin bröllopsfotografering.


Bröllopstal

Talskrivaren Bengt Ivarsson har svarat på några av de vanligaste frågorna på vad man ska tänka på när man ska hålla tal på ett bröllop.


Trycksaker

Jenny Strandfors och Åsa Ericsson från Spira kortdesign har svarat på frågor om trycksaker.


Musik

Emma Salmon har svarat på några av de vanligaste frågorna om musiken till vigsel och fest.

next
prev

Utvalda Företag

Hedbergs Guld & Silver

På Hedbergs Guld finns allt du behöver inom guld, silver och diamanter - fast till ett lägre pris!

EM-A Festfilm och Foto

Vi filmar och fotograferar Ert bröllop! Konstnärligt redigerat, snyggt levererat!

Taltips

Hos Taltips kan du köpa färdigskrivna tal till bröllopet.

© Bröllopssidan 2004-2013