Bröllopsmottagning i Hemmet

mottagning bröllop

Ni vill kanske inte spendera allt för mycket pengar på bröllopsmiddagen. Nedan följer en del förslag på middagar som inte kostar skjortan men som ändå blir ett oförglömligt minne av ert bröllop.

Enkel mottagning i hemmet
Ni gifter er på förmiddagen. Då passar det väldigt bra med en enklare mottagning i hemmet med fina smörgåsar och därtill mousserande vin eller champagne. Smörgåsarna kan t.ex. vara dekorerade med lax, löjrom, räkor, brie eller rostbiff. Smörgåsar med renkött och pepparrotsgrädde eller t.ex. ägg och räkor med lite dill är ett annat förslag. Till detta kan serveras mängder med olika frukter såsom vindruvor, ananas, melon, kiwi, papaya, mango, passionsfrukt (naturligtvis), jordgubbar m.m.

Efter detta kommer naturligtvis bröllopstårtan.

Antingen beställer man allt från en cateringfirma, eller så ordnar man det själv, vilket förmodligen kommer att halvera kostnaderna. Om ni tänker göra det själv, se då till att delegera uppgifterna. De flesta tycker det är kul att hjälpa till inför ett bröllop.

Bröllopsfesten i hemmet
Att arrangera festen hemma eller hos någon bekant går naturligtvis utmärkt. Allt man kan göra i en festlokal går naturligtvis lika bra hemma. Musik, tal, spex, uppläsning av telegram och dans fungerar lika bra där som någon annanstans.

Kom dock ihåg att planera "personalfrågan" ordentligt. Hyr man en lokal ingår personal, men ska festen hållas i hemmet måste ni utse serverings- och kökspersonal. Kanske finns det snälla grannar som gärna hjälper till. Många tycker det är kul att få vara med på bröllop, trots att man får arbeta. Före middagen ska lokalen dekoreras och borden ska dukas. Under middagen ska mat och dryck serveras. Dessutom ska maten hållas varm (om det inte är buffé som serveras). När bröllopsgästerna har ätit klart ska borden dukas av och disken tas om hand.

Vad är lämplig bröllopsmat? Här finns det hur mycket som helst att välja på. Ett tips kan vara att läsa bröllopsmenyer som olika festarrangörer presenterar. Har ni ett speciellt tema på ert bröllop kan ni kanske hämta inspirationen från det. Ni har kanske förlagt bröllopsfesten i fjällvärlden, då passar väl tunnbröd med löjrom som förrätt, renkött till huvudrätt och glass med hjortron till efterrätt. Eller ni har kanske Italien som tema, eftersom ni ska åka till Toscana på bröllopsresa. En buffé med italienska smårätter passar väl bra då.

Kanske moster Märta gör en sillinläggning som är helt underbar. Be henne göra den till bröllopsfesten och hon kommer garanterat att bli jätteglad och hedrad!

Nytt från Bloggen

Bröllopsmässor

Dags för Bröllopsmässor!

2014-01-16

9 st kommande bröllopsmässor under Januari och Februari!

Gunela och Bert-Åke bröllopsresa

Bröllopsresa till Mexico

2013-11-11

Läs om Gunela och Bert-Åkes bröllopsresa till Yucatánhalvön!

Gunela och Bert-Åke

Gunela och Bert-Åkes Bröllop

2013-11-04

Se bilder och läs om deras romantiska bröllop i Rom!

Drop-in på Skansen 2014

Drop-in på Skansen 2014

2013-09-27

För femte året i rad bjuder Skansen in till drop in-bröllop.

Viola och Jonathan

Viola och Jonathans Bröllop

2013-09-10

Se bilder från bröllopsdagen och läs om deras planering!

Visa alla blogginlägg

Experter på Bröllopssidan

  • Tårta
  • Foto
  • Tal
  • Tryck
  • Musik

Bröllopstårtor

Louise Öbrink från Chokladhuset har svarat på några av de vanligaste frågorna om Bröllopstårtor.


Fotografering

Fotograf Ozdeleau har svarat på några av de vanligaste frågorna på vad man ska tänka på inför sin bröllopsfotografering.


Bröllopstal

Talskrivaren Bengt Ivarsson har svarat på några av de vanligaste frågorna på vad man ska tänka på när man ska hålla tal på ett bröllop.


Trycksaker

Jenny Strandfors och Åsa Ericsson från Spira kortdesign har svarat på frågor om trycksaker.


Musik

Emma Salmon har svarat på några av de vanligaste frågorna om musiken till vigsel och fest.

next
prev

Utvalda Företag

Hedbergs Guld & Silver

På Hedbergs Guld finns allt du behöver inom guld, silver och diamanter - fast till ett lägre pris!

Kenzan Tours

Vi har de perfekta bröllopsresorna till Afrika, Sydamerika, Indiska oceanen och Fjärran Östern/Asien...

EM-A Festfilm och Foto

Vi filmar och fotograferar Ert bröllop! Konstnärligt redigerat, snyggt levererat!

© Bröllopssidan 2004-2013